New changing facilities for Desborough Recreation Ground

Desborough Recreation Ground in High Wycombe is to receive brand new changing facilities to service the park’s tennis courts and football pitches.

The work, being carried out by leisure design and build specialist Createability, is due to start this month, and will enable adult teams to play football at the site for the first time in a decade.

The former changing rooms at the ground were closed ten years ago due to poor plumbing and electricity, as well as poor security, which meant adult teams could no longer play at the ground. Ian Cotgrave, Managing Director of Createability explains: “The new changing rooms will replace a temporary changing building on the car park that had been vandalised. We have removed vulnerable features from the specification and, through a more traditional build as well as aspects such as anti-vandal doors, will make the new building more secure.”

The £390,000 brick and block shell will house four separate changing zones, enabling up to 12 customers to use the facilities at the same time. Each zone will include toilet cubicles and four showers, and benefit from underfloor heating and hygienic board ceilings and walls that can be wiped clean.

“Customers paying to book a football pitch will automatically receive use of two changing rooms,” said Emma Sweeney, at Wycombe District Council. “The lights, heating and water will be activated when they enter the premises and will automatically switch off when they leave.”

Ian Cotgrave, Managing Director of Createability explains: “The building is very functional and will have PIR sensor lighting to reduce energy wastage, as well as timed shower controls so that water cannot be left running.

“Clubs can book the facilities through Wycombe District Council’s ground maintenance team or pay at the council offices and Tourist Information Centres. We hope the new changing rooms will encourage more of the community to use the fantastic facilities on offer at Desborough Recreation Ground.”

Click HERE to see the Project