The Link Trampoline Centre, Swindon

Createability have completed a five month transformation at The Link Centre in West Swindon.

The renovation, which started in July, sees the gym facilities increase in size from 195 sq m to 845 sq m. The original main studio has been refurbished and a a 1st floor studio has been remodelled to form a new Spin Studio. The fitting of new entrance doors leads visitors directly to newly created cardiovascular, resistance and functional training areas featuring 115-stations of Technogym equipment, along with areas for fitness instruction and fitness testing The gym also showcases Technogym’s SKILLMILL™ Connect a non-motorised treadmill-like machine controlled solely by the user to provide to provide all-round athletic performance and rehabilitation training. Movements can be accelerating quickly from a cold start or moving at the same pace whether walking, running or sprinting. Using the front of the deck speeds up pace, while exercising at the back slows the tempo down.

Work on the gym includes new ceilings, lighting and ventilation, while the CV zone benefits from Karndean flooring, the resistance area features Bladerunner rubber sports flooring, and the functional area has been fitted with Astro Turf.

New male and female changing areas have also been created featuring porcelain wall tiles, vanity areas, lockers, showers and toilets all with vinyl and/or ceramic flooring.

Jamie Coleshill, Regional Director for the West at Greenwich Leisure Ltd (GLL), said:

“GLL are proud to operate The Link on behalf of Swindon Borough Council. The Centre stayed open during Createability’s improvements which have transformed The Link – which was already a popular leisure centre – into something fit for the 21st Century and ready to welcome a new generation of users.” 

Additional work during this final phase includes repositioning the children’s soft play area to the 1st floor underneath the viewing mezzanine area.

Phases 1 and 2 were completed early in 2016. During this time Createability converted an underused eight-court sports hall in to a 1,000 sq m trampoline park, created a mezzanine level adjacent to the café with a viewing area of the trampolines, built two party rooms by utilizing a squash court, relocated the reception from the 1st floor to the ground floor, and completely refurbished the café and concourse areas.

Ian Cotgrave, Managing Director at Createability comments:

“This has been an exciting project for Createability to be managing, as we have a successful 22-year working relationship with GLL.  The Link Centre is the perfect example of what we do best, which is to transform old spaces, maximising underused areas, to provide the community with new, more current facilities. This was a large three-phase project and our design team worked diligently to ensure all the space was fully utilised and all the facilities and rooms work cohesively together.”